Home Page Image

További információk:

 


 


Az intézmény rövid bemutatása

Az Alapítvány célja, a rászorulók, elsősorban az idős, beteg emberek szociális, egészségügyi és lelki ellátásának biztosítása, bencés, keresztény szellemben.
A célok között szerepelt, egy emeltszintű bentlakásos otthon kialakítása, amely a gerincét adja egy majdani közösség kialakulásának. Ehhez csatlakozik az átmeneti elhelyezést nyújtó intézmény, ami az itt folyó gyógyító és szellemi életet viszi, a rendház falain kívülre. A mindennapi életet és a város felé történő nyitottságot hivatott erősíteni, a majdani nappali ellátást nyújtó intézmény működése. Ezzel lehet a később, újonnan bekerülő személyek előgondozását már a "falakon belül" megkezdeni.
A szobák általában egy és két ágyasak és saját vizesblokkal ellátottak, amelyben zuhany és WC található. Lehetőség nyílhat, a szobákban kialakítani egy kis teakonyhát is.
Az intézmény szerves része a 200 adagos konyha és az étterem, ami a közösségi eseményeknek is teret adhat. A házhoz tartozik, de külön életet is tud élni, az un. Kolostorpince étterem, ami a többlet ételadagok, eladásához nyújt megnyugtató megoldást. A konyha tervezése során nagy hangsúlyt kapott, a diétás ételek eladásának lehetősége, mivel ilyen kezdeményezés még nem volt és hiányt pótolva, nagy érdeklődésre tarthat számot.
A padlástér beépítése során egy közel 30 fős közösségi terem kialakítására is sor került, ami a kulturális élet változatossá tételére ad biztosítékot. /kiállítások, hangversenyek, előadások stb./.
A házban lévő vendégszobák a családból kiszakadt idősek és gyermekeik látogatását és együttlétét kívánja segíteni, és nem csak az utolsó órákban.
A szolgáltatások skáláját reményeink szerint a kívánságokhoz tudjuk majd igazítani, és ebben a rendszeres orvosi ellátás és az állandó lelkipásztori szolgálat csak az első lépés. A lelkipásztori szolgálatot megkönnyíti, hogy a Bencés templommal szervesen összenőtt az épület.

Az emeltszintű idősek házában a személyi térítési díj 2005-ben 68.000,- Ft/hó, az átmeneti elhelyezést nyújtó intézetben a személyi térítési díj 99.900,-Ft/hó.

 
 
   
  készítette: pgw.hu